Известие

Collapse
No announcement yet.

Фабричен ксенон vs after market

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Сега остана въпросът 35w или 55w?Дали има голяма разлика в светенето?Оригиналният ксенон колко вата е?
    Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.

Comment

55w свети повече, препоръчвам на всеки с лупа да слага 55, вместо 35. При цветовете също има разлика, 55w 4300k е бяло, докато 35w 4300 си жълтее на халоген направо

Comment

От една седмица се ровя по ибей и алито, като се яко се обърках-то има китове от 10 до 3-400 долара и човек не може да отсее кое е качественно, кое е боклук и кое е с яко надута цена!Гледах и по българските сайтове, Луксима и др.Накрая открих един кит в английския ибей за 36 паунда, който е с кан-бус, крушки с метални цокли, малък стартов ток, но лошото е че, не доставят до България.Продавачът е с няколко хиляди продажби и 100% фейдбек!http://www.ebay.co.uk/itm/XENON-AC-H...-/151747201097
        Имаше вариант да си го доставя с фирма, тъй като подобен кит в България е около 160-200лв.

Тръгнах да търся по тази марка HAWA и стигнах да първоизточника-производител, който брандира на който си поръча, но поне е сертифициран по исо 9001, тюв, Е4 и т.н.
        http://www.made-in-china.com/showroo...n-Kit-35W.html
        Накрая открих производителя в алиекспрес, като там продава директно под собствената си марка!Поразгледах и си харесах един кит, който излиза около 110-117лв, но по описанието в обявата трябва да е добър-слим баласти с 4,2А, бърз старт и т.н. Крушките са с метални цокли и керамика!
        Снощи най-накрая си поръчах този кит:
        https://www.aliexpress.com/store/pro...615.0.0.pNVotz
        Уж има 2години гарация - директна замяна от завода, но кой ще ти връща стока до Китай
        Поръчах варианта със сивите баласти Ultra Canbus 55W ,като нещо не разбрах каква е точно точно разликата с жълтите, но карай!Крушките в кита са 5500к!
        Тъй като ми се искаше да са 4300к си поръчах и един комплект резервни 4300к за 13долара!https://www.aliexpress.com/store/pro...615.0.0.95EirI същия производител!
        Ако са добри може да си поръчам и още един кит и за дългите, тъй като май не ми се иска да махам моите лупи, а хубави би-ксенонови лупи + ксенон ще отиде на над 4-500лв!
        Last edited by stu; d.m.y г., 12:43.

Comment

Първоначално публикувано от stu Покажи съобщение
          От една седмица се ровя по ибей и алито, като се яко се обърках-то има китове от 10 до 3-400 долара и човек не може да отсее кое е качественно, кое е боклук и кое е с яко надута цена!Гледах и по българските сайтове, Луксима и др.Накрая открих един кит в английския ибей за 36 паунда, който е с кан-бус, крушки с метални цокли, малък стартов ток, но лошото е че, не доставят до България.Продавачът е с няколко хиляди продажби и 100% фейдбек!http://www.ebay.co.uk/itm/XENON-AC-H...-/151747201097
          Имаше вариант да си го доставя с фирма, тъй като подобен кит в България е около 160-200лв.

Тръгнах да търся по тази марка HAWA и стигнах да първоизточника-производител, който брандира на който си поръча, но поне е сертифициран по исо 9001, тюв, Е4 и т.н.
          http://www.made-in-china.com/showroo...n-Kit-35W.html
          Накрая открих производителя в алиекспрес, като там продава директно под собствената си марка!Поразгледах и си харесах един кит, който излиза около 110-117лв, но по описанието в обявата трябва да е добър-слим баласти с 4,2А, бърз старт и т.н. Крушките са с метални цокли и керамика!
          Снощи най-накрая си поръчах този кит:
          https://www.aliexpress.com/store/pro...615.0.0.pNVotz
          Уж има 2години гарация - директна замяна от завода, но кой ще ти връща стока до Китай
          Поръчах варианта със сивите баласти Ultra Canbus 55W ,като нещо не разбрах каква е точно точно разликата с жълтите, но карай!Крушките в кита са 5500к!
          Тъй като ми се искаше да са 4300к си поръчах и един комплект резервни 4300к за 13долара!https://www.aliexpress.com/store/pro...615.0.0.95EirI
          Ако са добри може да си поръчам и още един кит и за дългите, тъй като май не ми се иска да махам моите лупи, а хубави би-ксенонови лупи + ксенон ще отиде на над 4-500лв!
          Дано не ти се получи, както с моите LED крушки от двама различни продавача в AE, които трябваше да са 6 ватови а се оказа, че са под 2.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
            Дано не ти се получи, както с моите LED крушки от двама различни продавача в AE, които трябваше да са 6 ватови а се оказа, че са под 2.
            Под 2 по характеристика, или ги замери и се оказа , че са под 2?Силно се надявам да е така както е описано в обявата, тъй като и двете покупки са от един продавач/директно от производителя/ а не от търговец/прекупвач/.То не, че е 100% гаранция!

Comment

Аз гледам за този модел.
              По принцип в нета масово се продават като 80 Вата мощни ледове.
              Но много малко производители, като този, пишат реалността в крайна сметка.
              A20DTH ЖТД ама не баш
              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
                Аз гледам за този модел.
                По принцип в нета масово се продават като 80 Вата мощни ледове.
                Но много малко производители, като този, пишат реалността в крайна сметка.
                Тези без баласти ли са?

Comment

Първоначално публикувано от stu Покажи съобщение
                  Под 2 по характеристика, или ги замери и се оказа , че са под 2?Силно се надявам да е така както е описано в обявата, тъй като и двете покупки са от един продавач/директно от производителя/ а не от търговец/прекупвач/.То не, че е 100% гаранция!
                  По характеристики трябваше да са 6 W. Моето замерване показа, че реално са под 2.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

Забравете за отделен ксенон на дългите.
                    Това означава чакане по няколко секунди след всяко разминаване. Аз не го изтърпях това.
                    Само биксенон става.
                    1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

Първоначално публикувано от Classicalfamaniac Покажи съобщение
                      Забравете за отделен ксенон на дългите.
                      Това означава чакане по няколко секунди след всяко разминаване. Аз не го изтърпях това.
                      Само биксенон става.
                      С какъв ксенон си бил?

Comment

Първоначално публикувано от potrebitel22 Покажи съобщение
                        То и аз само казвам. За да няма разочаровани после, особено след една година ползване през лятото.

Светодиодите трябва да се охлаждат добре, иначе се прецакват и започват да светят все по-слабо. Дори да не стане за 1 ден, с времето този ефект го има ако не се охлаждат.

Иначе не може да се сравнява ват-за-ват халогенна и светодиодна, разликата е голяма, особено когато светодиода е насочен
                        Тоест...радиаторчето и вентилаторчето не вършат никаква работа ли?
                        Че при мен са доста популярни и точно днес мислех да си поръчам един комплект.Две качествени обикновени крушки са над 35 паунда.Диодите са под 30 паунда и уж с повече часове и светлина..

П.П.
                        ледовете отпадат моментално и се купува качествен ксенон

https://www.youtube.com/watch?v=4wQ7Oa2aof4
                        Last edited by Linkestis; d.m.y г., 21:38.
                        sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Аз съм с ксенон купуван от Аутопро в Пловдив, след сваляне на фаровете и почистване на лупи и фарове разликата е осезаема. Истината е че са тръгнали и рефлекторите, но те ще се оправят по-нататък.
                          Alfa Romeo 159 1.9 JTDm;Alfa Romeo 156 1.8 T.S.ex, Alfa Romeo 146 1.4 T.S.ex

Comment

Първоначално публикувано от gedive Покажи съобщение
                            Аз съм с ксенон купуван от Аутопро в Пловдив, след сваляне на фаровете и почистване на лупи и фарове разликата е осезаема. Истината е че са тръгнали и рефлекторите, но те ще се оправят по-нататък.
                            Как ги сваляте тези лупи?В събота се мъчих половин час, но така и не успях да развия едното винтче, тъй като няма как да се стигне до него освен под ъгъл?
                            Attached Files

Comment

Има два варианта. При първият разпробиваш над винта и се стига до винта. При вторият трябва да нагласиш винта да дойде на удобно място чрез връзката за реглаж на фара. Няма да е лошо да маркираш до къде и била резбата, защото по този начин разваляш реглажа на фара , идеята е да можеш да го върнеш до предишно състояние.
                              Alfa Romeo 159 1.9 JTDm;Alfa Romeo 156 1.8 T.S.ex, Alfa Romeo 146 1.4 T.S.ex

Comment

Хах, с чупещо рамо и подходящо камъче и с малката тресчотка. Това с навиването малко..., лупата на 159 е хваната твърдо за основата, а не като на Ауди А6 примерно където е с тампончета и тогава навиването има значение.
                                Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                                Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                                Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Working...
                                X